Vecht Vliegeren Traditioneel worden Sanjo Rokkaku’s gemaakt van papier en met de hand beschilderd.

Sanjo Vecht Vliegeren is een vliegerclinic waar het er op aan komt om je tegenstander uit de lucht te snijden. Het is leuk om dit in teams te doen als bijvoorbeeld team buildings-training voor bedrijven.

Bij het Sanjo Rokkaku vechten is de vlieger die het laatst nog in de lucht is de winnaar. Met een groep laat iedere groep één 1-lijns Sanjo Rokkaku vlieger op, waarna het gevecht losbarst. Door de tegenstander uit de lucht te tikken of door zijn lijn door te snijden (met jouw lijn) probeer je als laatste je vlieger in de lucht te houden.

Het Sanjo Rokkaku vechten heeft zijn oorsprong in Japan. Rokkaku betekent in het Japans dan ook 6 kant. Sanjo is een plaatsje op het eiland Honshu. Men gaat ervan uit dat in dit plaatsje ruim 250 jaar geleden de eerste Sanjo Rokkaku vlieger vloog. De vlieger werd hier gebruikt voor een lucht gevecht tegen de buurtdorpjes.Naast de gevechten werd de Sanjo Rokkaku ook gebruikt als siervlieger met kunstige beschilderingen.

Sanjo Rokkaku wedstrijden werden vaak langs een kanaalbedding gehouden. Aan weerszijden van de rivier werd een vlieger opgelaten en zodoende werd de oever dijken flink aan gestampt door de enthousiaste vliegeraars; dat was mooi meegenomen voordeel bij de dijk aanleg.

De grootste Sanjo Rokkaku wedstrijd vindt je in Shiron (Japan). Meer dan 15 teams vechten daar om het kampioenschap boven het Nakanokuchi kanaal. Het doel is als laatste in de lucht te blijven en je tegenstander door te snijden of nog beter, uit de lucht te tikken en de vlieger in het kanaal te laten belanden.

Traditioneel worden de Rokkaku’s gemaakt van papier en met de hand beschilderd. Favoriet zijn de afbeeldingen van helden en strijders uit Japanse legendes. Deze afbeeldingen worden met de hand en inkt opgetekend.

Bij de workshop krijgen de deelnemers eerst les in het afstellen van hun vlieger, het vliegen en besturen van de vlieger. De instructeur zal ook verschillende tactieken bespreken hoe het mogelijk is je deelnemer uit de lucht te “snijden of tikken”.

Hierna kunnen er meerdere rondes worden gevochten. Mooi is te zien hoe vliegeraars elkaar gaan helpen of tegen werken voor de eindzege.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Kite Events, Let’s Kick That Kite!