Power Clinic XL, stap naar serieuze power vliegers

Een workshop voor mensen die meer uitdaging zoeken.

Power Clinic XL is een sportieve uitdaging, want de eigenschapen van de range vlieger zijn dusdanig, dat zelfs de meest ervaren vliegeraars hier een uitdaging in vinden. Een ideale workshop voor een sportief vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje.

Als u de basisbeginselen van het kiten onder de knie heeft en goed weet hoe u de vlieger kunt beheersen, bent u toe aan het grote werk. In deze workshop leert u op verantwoorde wijze te vliegeren met een  matras van grote afmeting. Dat lijkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. U krijgt te maken met een krachtenspel tussen de wind en een 4-lijns kite, waarbij uw  lichaamshouding en de juiste armbewegingen allesbepalend zijn. Al bij betrekkelijk geringe windkracht merkt u dat u zich moet inspannen en letterlijk de hakken in het zand moet houden om niet voortgesleept te worden door de vlieger.

4-lijnsvlieger

Tijdens deze workshop bent u intensief bezig om op een strategische manier gebruik te maken van windkracht om de vlieger zo optimaal mogelijk te navigeren. Het besturen van deze 4-lijnsvlieger is een hele kunst op zich, en omdat u niet alleen met stuurlijnen werkt, maar ook met twee remlijnen, leert de instructeur u al doende de vlieger ook met snelheid en kracht volledig te beheersen en verantwoord te laten reageren.

Kiten met een buggy

Pas als u de techniek met de 4-lijnsvlieger goed beheerst en met de vlieger goed kunt navigeren, kunt u als u dat

wilt kennis met kiten vanuit een buggy.

De buggy is een driewieler waarin de vliegeraar zich kan laten voortrekken over het strand.  De snelheden kunnen hierbij flink oplopen. Bij buggy wedstrijden worden snelheden van ruim 100 kilometer per uur gemeten!

Deze activiteit is niet geheel zonder risico’s en daarom bepaalt de instructeur of de omstandigheden geschikt en voldoende veilig zijn. Bovendien gelden voor deze activiteit  veiligheidsinstructies die de instructeur met u zal bespreken.

In overleg met de instructeur is het mogelijk een workshop vlieger voor gereduceerd tarief over te nemen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Kite Events, Vliegeren Op Z’n Hardst!