Bij sommige dames gingen de schoenen gewoon uit.

Kite Girl Power, leren vliegeren ook voor dames!

Een weekend met twee Power Kite clinics en tot onze grote verrassing meer dames om te leren vliegeren dan heren.

Een familie dag, vader en moeder dag op 1 dag en tijd om met de hele familie en aanhang een dagje te gaan vliegeren. De zondag hadden we een bedrijfsuitje van het restaurant personeel. Beide clinics veel jonge dames die in het begin het vliegeren maar niets vonden en bang waren of ze het wel konden.

Zoals alle clinics beginnen we de les met het vliegen van de vlieger met onze speciale rem erop. De vlieger vliegt hierdoor langzamer en trekt ook een stukje minder. Na een half uurtje begint het vlieger gevoel te komen en wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging. De rem gaat eraf en de vlieger ontpopt zich tot een snelle wendbare vlieger, de hakken gaan in het zand of bij sommige dames gingen de schoenen gewoon uit.

Hierna gaan we langzaam de trekkracht opbouwen door steeds een grotere vlieger te proberen. De vliegeraar mag goed door het zand getrokken worden, de instructeur checkt of alles veilig verloopt.

Naar mate de dames meer zelf vertrouwen kregen ging het vliegeren steeds beter. Aan het eind van de workshop deden ze het niet onder ten opzichte van hun mannelijke collega’s en vlogen ook de grote power kites en lieten zich flink voorttrekken over het strand.