Kite show Opening Dakpark Rotterdam

Kites in the City

Een kite show downtown Rotterdam city.

Voor de extra aankleding van opening van het dakpark in Rotterdam werd Kite-Events gevraagd om dit te doen met onze grote vliegers. We mogen wel zeggen dat dit de grootste vlieger uitdaging tot op heden was. Op negen meter hoogte vlak bij het winkelend publiek en een doorgaande weg. Dealniettemin stonden de hele middag drie grote vliegers in de lucht en was het in Rotterdam te zien dat het dakpark geopend was.

vlieger-show-kite-in-the-cityDe Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen (buitenruimte) en Karen Bebelaar,  portefeuillehouder van de deelgemeente Delfshaven, openden woensdag het eerste deel van het kilometerlange Dakpark in Rotterdam-West. Bewoners en bezoekers kunnen genieten van een bijzonder park op negen meter hoog met een watertrap, oranjerie en mediterrane tuin. De actieve bewoners uit de wijk zullen, samen met de gemeente, het park onderhouden en beheren.

Het Dakpark is het grootste publieke park op een particulier gebouw in Europa. Deze eerste deelopening biedt bewoners en bezoekers de mogelijkheid deze zomer al op het park te kunnen wandelen en picknicken. Vooral de watertrap, met springende waterstralen, is een echte zomerse speelplek voor kinderen en hun ouders. De trap biedt daarnaast de eerste doorgang voor de bewoners uit de wijk Bospolder-Tussendijken die zo de oversteek kunnen maken naar de Bigshops Dakpark aan de Vierhavensstraat.

Beheer samen met bewoners
Tijdens de opening was er veel aandacht voor het toekomstige beheer van het Dakpark. Winkeliersvereniging Bigshops Dakpark, Stichting Dakpark (bewoners), gemeente en deelgemeente tekenden een verklaring om kenbaar te maken dat zij graag samenwerken om het Dakpark ook in de toekomst mooi te houden.

Het park wordt 1200 meter lang en 85 meter breed. Eind van het jaar is het park klaar. Dan ligt er een recreatiegebied met grasvelden en veel bomen, een spetterende trap en verschillende opgangen en tuinen.